.
.

Svet podujatí

.

Cez Hornoorešanské vŕšky – memoriál Františka Hečka


Počas júnového víkendu sa v malebnej podkarpatskej  obci Horné Orešany už po 36. krát uskutočnil beh „Cez Hornoorešanské vŕšky “ – memoriál Františka Hečka. Na štart sa postavilo viac ako 200 bežcov s okolitých miest a dedín. Nebolo ich toľko ako minulý rok, ale aj napriek tomu sa organizátor  Vladislav Blažo s klubu BK Viktória Horné Orešany tešil hojnej účasti.
Trasa behu viedla, ako už samotný názov behu napovedá, cez Kopce nad Hornými Orešanmi a v lokalite Majdán. Beh patril preto k tým náročnejším, lebo sa bežalo prevažne cez lesné cestičky s rozmanitými prírodnými prekážkami. Prvou na nich čakal na začiatku trasy asi po 1 500 metroch spadnutý strom, ktorý bolo treba preskočiť. Neskoršie na nich čakal šotolinový terén premáčaní po predchádzajúcich dažďoch. Zvyšok trase sa bežal po uličkách obce.
Celková dĺžka trase bola 10 300 m, s ktorou sa najrýchlejší bežec Lubomír Rehuš popasoval s časom 00:38:46 následne po ňom dobehol  Dušan Brezovský a Martin Knapcok.
Najrýchlejšou ženou s  časom 00:44:25 sa stala Denisa Kusnierova a po nej jej dobehli jej rivalky Jana Kleskeňová a Katarína Drahovská.
Víťazom a víťazkám srdečne gratulujem.

Foto a text:Katarína Vašeková

Diskusia

komentárov



ActiveLand.sk team


Verified by MonsterInsights