.
.

Svet podujatí

.

Ružindol ožil behaním


V neďalekej rodnej obci Ružindol, ležiacej v blízkosti mesta Trnava sa už po šiesty krát konal beh Ružindolský víchor za sprievodu podujatia športového dňa pri príležitosti oslavy uplynulého dňa detí. Sprievodný program, ako aj štart a cieľ behu, bol situovaný na miestnom športovom areáli.
Počas športového dňa sa deti mohli vyšantiť na šmykľavke v podobe potápajúcej sa lodi Titanic, zakopať si na futbalovú bránu, stať sa gladiátormi, dať si namaľovať tvár a rôzne zábavné aktivity ZSE-Kladivo, tabuľa, kocka.
Ak dakomu vyhladlo, tak sa mali možnosť občerstviť v bufete, alebo si opiecť chutný špekáčik na ohnisku.
Po celom areáli to vládlo rodinou atmosférou pri príjemnej reprodukovanej hudbe a za spevu vtáctva, ktoré čvirikali s topoľov obkolesujúcich ihrisko.
O celý chod podujatia sa staral pán Marcel Prokop pod záštitou starostu pána Ing. Vladimíra Púčika a tajomníka organizačného štábu pána Mgr. Jána Szaba.
Počas podujatia sa konal aj malý víchor pre deti so štartom o 16.00 hodine.
Štartovali 3.-4. ročné deti na 20 metrov, po nich sa pripravovali 5.-6.ročné na 50 m, tretími v poradí boli 7.-9. ročné detičky na pol okruhu ihriska, celý okruh si zabehli 10.-12. ročný a najviac, čiže dva okruhy si dali 13.-15 ročné deti.
Po ukončení behu, odovzdaní medajličiek a menšej prestávke sa na štart Ružindolského víchora postavilo necelá šedesiatka bežcov rozhodnutá zabehnúť beh o celkovej dĺžke 7 km. po miestnych uličkách a po športovom areáli.
Najrýchlejšiemu bežcovi Matúšovi Kostickému sa to podarilo zabehnúť za čas 0.25:20 s klubu AŠK Slávia Trnava v tesnom závese nezaostával ani Alexander Moravčík, ktorému chýbalo len 17 sekúnd do prvého miesta.Tretiím a zároveň prvým vo svojej kategórii skončil Ľuboš Ferenc s časom 0.27:02
Prvou ženou v ciely sa objavila Pribulová Zuzana druhou za ňou Ružindolčanka Jana Genčorová a tretie miesto si uchmatla Mária Hutárová s Pavlíc. Všetky tri vyhrali vo svojej kategórii.
Víťazom patrí veľká gratulácia a česť porazeným.

Foto:Marián Bartoš, Katarína Vašeková
Text:Marián Bartoš

Diskusia

komentárov



ActiveLand.sk team


Verified by MonsterInsights